Technológia

A mártélyi üzemünkben modern fóliaházakban, összesen 20 000  –en folyik a zöldségpalánták nevelése januártól október végéig. A sátrak oldalt szellőztethetőek, különálló alagutas rendszerűek, ami alapvető fontosságú a kiültetést megelőző edzetés szempontjából.

Kizárólag importból származó garantáltan kórokozóktól és kártevőktől mentes baltitőzeg alapú közegbe történik a magvetés.

A jövő a pillírozott vetőmagoké. Melyeket nagy sebességgel, szinte hibátlanul képes elvetni a vákuum elven működő vetőgép.

A bevetett tálcákat egy speciális ásványi anyaggal, vermikullittal takarjuk, ami lehetővé teszi a magok könnyú és gyors csírázását, mivel a talajfelszínt folyamatosan nedvesen tartja

A beöntözött tálcák a csíra-kamrába kerülnek optimális hőmérséklet-páratartalom mellett, a növények igényének megfelelő ideig, ami a gyors és egyöntetű csírázást segíti elő.

Az öntözőgép tápoldat és vegyszer kijuttatásra egyaránt alkalmas. Ez a szerkezet biztosítja az egységes víz, tápanyag, növényvédőszer kijuttatását, ezáltal a növények egyöntetű méretét, fejlettségét.

A felnevelni kívánt növények igényének megfelelően különböző nagyságú ill. lyukszámú műanyag tálcában és cserépben állítunk elő palántákat. 2010-től tápkockás palánta rendelésre is van lehetőség.

A fejlett gyökérzet a koraiság és a termésbiztonság feltétele. A kúpos kialakítású tálcákból a növény könnyen kihúzható a gyökérzet sérülése nélkül!

Igény szerint segítséget nyújtunk a palánták kiszállításakor.

Az edzett, egészséges palánta önmagában csak fél siker. Nagy tapasztalatot és odafigyelést igényel a palántázás minősége. Az ültetési mélység, közvetlen a gyökérzónába juttatott starter tápoldat kulcsfontosságú!