Pillírozás

Cégünk a zöldségpalánta nevelés mellett, kiegészítő szolgáltatásként vetőmagpillírozást (drazsírozást) is vállal, amire az országban először nyílik lehetőség.
A kertészek által beszerzett saját vetőmagokon (elsősorban aprómagvú zöldségmag) igény szerinti méretben, akár néhány óra leforgása alatt elvégezzük a magkezelést egy modern és hatékony gép segítségével.

Ez az eljárás a vetőmag minőségét semmilyen irányban nem befolyásolja, a csírázást nem gátolja. Kizárólag térfogat- és tömegnövelés történik.
* Igény szerint bármely csávázószer is felvihető a pillírozó anyaggal együtt.

*Azonos fajtájú kezeletlen magból minimálisan megrendelhető magmennyiség 150 gramm. A vetőmagok méretétől és alakjától függően bizonyos százalékú technológiai veszteséggel kell kalkulálni.

Ajánlott:

Saláta, paradicsom, paprika, sárgarépa, zeller, petrezselyem, hagymafélék, káposztafélék és néhány szántóföldi növény(pl. cukorrépa, lucernafélék) magvai esetében.

Előnyei:

Megkönnyíti a vetés folyamatát kézi és gépes vetés esetén egyaránt, amivel idő és pénz takarítható meg a termelők, palántanevelők,vetőmag forgalmazók számára.
A dupla és triplavetések elkerülhetőek, ami kevesebb vetőmagigényt jelent és nem utolsósorban jobb minőséget.